uitwisseling-roemenie.reismee.nl

Bezoek aan Groningen

Gisteren ben ik, Anneke, voor een weekendje naar huis geweest, samen met 3 Roemeense dames, Ramona, Cecilia en Stela. Heerlijk om even een nachtje thuis te kunnen slapen. Tegen 10 uur gingen we op weg naar Groningen, ik hoefde zelf niet te rijden, aangezien Ramona die taak graag van me overnam. Ik zou er wel aan kunnen wennen, zo`n privé chauffeur. Heerlijk relaxed. Eenmaal thuis, eerst maar koffie gedronken en toen naar de Action, de dames zijn echt gek op die winkel. ze kunnen er werkelijk uren zoet brengen. Daarna boodschappen gedaan en toen wilden ze de stad in. Kijken of ze hun kadobon ergens konden besteden. Ik heb ze bij de V&D achter gelaten en ben zelf lekker op een terrasje koffie gaan drinken. Eigenlijk in de veronderstelling dat ze ook in de V&D wel weer de nodige uren zoet zouden zijn, maar dat viel eigenlijk wel mee. Toen zijn we samen de meikermis overgelopen en hebben ergens een terrasje gepakt. Vervolgens rustig terug naar huis gelopen. Waar ik voor ons heb gekookt. en we heerlijk hebben gepraat en rustig wat gehangen op de bank voor de tv. Aangezien we allemaal moe waren lagen we al op tijd in bed.
Tegen 9 uur `s morgens kwamen zo langzamerhand weer tot leven en hebben we gezellig samen ontbeten. Ik had de dames graag mee willen nemen op de rondvaartboot door de grachten, maar jammer genoeg was dit alleen van maandag t/m zaterdag mogelijk, dus moesten we de plannen bijstellen. Ik vroeg ze of ze zin hadden om iets anders te gaan doen, maar ze vonden het wel lekker om gewoon rustig thuis te blijven en lekker te luieren. Prima, het was ten slotte hun weekend. Ramona wilde nog even lekker in de massagestoel en viel daarin in slaap, ook de andere dames waren ineens verdwenen en toen ik op hun slaapkamer keek bleken ze weer in bed te zijn gekropen en sliepen ook beide weer. Ze hadden dus duidelijk hun rust nodig, wat ik me zo goed voor kan stellen, aangezien wij ook ontzettend vermoeid waren in Roemenië van alle nieuwe indrukken en de lange dagen. Dus dit kwam me heel bekend voor. En ook nu zijn onze dagen weer behoorlijk intensief, bovendien zijn we tenslotte geen 18 meer en hebben we onze rustpunten ook nodig. Dus ik ben blij dat ze zich zo vrij voelden om ook lekker hun eigen gang te gaan. Tegen half 9 weer in de auto naar Soest, waar we nog even konden napraten met de andere dames, over hoe hun weekend verlopen was. Glaasje port erbij en daarna lekker naar bed, zodat we morgen weer helemaal fit zijn om onze laatste dag bij Resto van Harte tot een succes te maken.
Welterusten allemaal en tot morgen.

Commundo