uitwisseling-roemenie.reismee.nl

Fondsen voor CFL

Fondsen voor CFL!

Al tijdens de eerste week bij CFL wordt het ons duidelijk hoeveel druk er ligt op het maken van handwerkproducten om inkomsten te werven!! We besteden samen met enkele van de HIV-jongeren, heel wat - wel gezellige!- uurtjes aan het maken van kerstdecoraties.

Chance for Life ontvangt gelden van Vodafoon en tot 1 november j.l. ook van van `United Way` (http://www.unitedway.org/worldwide/). Omdat de steun van United Way gestopt is zoekt CFL naarstig naar extra inkomsten. Men is erg blij met het geld dat wij de afgelopen maanden in Nederland hebben opgehaald bij vrienden en familie.

Ramona (de coördinator van het project voor de HIV-jongeren) heeft hoge verwachtingen van ons en roept ons een paar keer bij elkaar om te bespreken welke activiteiten we verder nog in Nederland kunnen ondernemen om geld in te zamelen!
Wij vragen eerst om meer inzicht over wat CFL precies doet voor de HIV-jongeren. Waar wordt het geld aan uitgegeven? Ramona vertelt dat de handwerkactviteiten een belangrijke plaats innemen in het project. Het dient twee doelen: de jongeren leren er eenvoudige werkzaamheden; het is een opstap naar een mogelijke betaalde baan. Tegelijkertijd zijn de opbrengsten van de gemaakte producten inkomsten voor het project.
Verder helpt CFL de jongeren met vervoer vàn en naar school, een dagelijkse warme maaltijd en medische zorg. Men probeert ook elk jaar één keer een kamp te organiseren of deel te nemen aan een jongerenuitwisseling. Tenslotte is er geld nodig voor de salarissen en voor bureaukosten.

Wij brainstormen ideeën om fondsen te werven:
* we kunnen meer donororganisaties zoals `United Way` aanschrijven en
* we stellen voor een adoptie-ouderschap op te starten voor de HIV-jongeren.

Wanneer de Roemeense collega-vrijwilligers in mei 2011 naar Nederland komen kunnen we geld inzamelen door:
1. de verkoop van Roemeense handwerkproducten (bijouterie, keramiek, borduur- en weefwerk) We zeggen dat als de HIV-jongeren het handwerk zelf maken het extra waardevol is!
2. te koken voor groepen en organisaties
3. een bingo te organiseren
4. portret-tekenen of zingen?

Dus lezers, vrienden en familie: wie in mei een leuke Roemeense middag of avond wil voor zijn/ haar familie, vrienden of vereniging ... meld je aan via deze weblog of bij ons persoonlijk!!

Commundo