uitwisseling-roemenie.reismee.nl

Kerst in Roemenië

Nog een paar dagen dan vertrek ik samen met Cynthia weer naar Roemenië. Ik blijf er dan tot 31 december en Cynthia gaat jammer genoeg de 20e al weer naar huis. Dus druk, druk, druk. Ik probeer op allerlei manieren nog sponsorgelden of donaties mee te krijgen en ik moet zeggen dit loopt geweldig.

Van de Gamma heb ik voor de kinderen van Brasov 20 zakjes lego mee gekregen, van Karwei heb ik ook speelgoed gekregen om mee te nemen en dan alle financiële donaties, geweldig, ik ben echt superblij. Helemaal omdat we weten dat het daar zo nodig is. Het betekent wel dat ik minder kleren mee kan nemen, maar dat heb ik er graag voor over, daar zijn tenslotte ook winkels dus als het nodig is kan ik altijd daar nog iets kopen. Of anders maar een paar lagen kleding aan bij vertrek,

Laughing
, scheelt weer ruimte in de koffer.

Het mail- en telefoonverkeer naar en van Roemenië is veelvuldig momenteel. Er moet ook zoveel geregeld worden, maar onze slaapplekken zijn geregeld en dat is het voornaamste.

We gaan natuurlijk weer bij Chance for Life aan de slag en de dames die er vorig jaar bij waren, weten hoe hectisch het daar deze periode is op kantoor. Er moet heel wat klaar gemaakt worden om te verkopen, om zo weer geld binnen te halen.

Volgende week is er, van 12 to 18 december, ondere andere een verkooppunt bij Cora, een winkelcentrum vlakbij het kantoor. Ik zal daar samen met Klara proberen de hele kraam leeg te verkopen :) Zou toch geweldig zijn als dit lukt.

Het weekend van 17 en 18 december gaan we met Ramona naar Brasov om daar de kadootjes uit te delen en natuurlijk op familiebezoek, fijn om ook haar ouders en broers weer te zien.

De kerst ga ik samen met Ramona en Alin, bij Ramona's oma vieren. Ben heel benieuwd hoe dit zal zijn, geen luxe in het dorpje waar ze woont, maar wel vriendelijke mensen en genoeg drank werd me verteld. Dus dat wordt oppassen met de zelf gestookte Tuicã, een heel sterk drankje, dat zelfs al 's morgens bij het ontbijt wordt geschonken.

Mensen ik hoop jullie op de hoogte te kunnen houden, maar zoals we weten is het internetten niet altijd mogelijk.

Annemieke

Hoi Anneke en Cynthia, wat leuk dat het gelukt is om met zn 2en te gaan!
Ik zal aan jullie denken.
Heel veel plezier en de groeten aan iedereen van mij!
Liefs, Annemieke.

Commundo